Jeugdbijeenkomst

26 mei 2023
20:00 tot 23:00

26 mei 2023
20:00 tot 23:00
Locatie
De Kubus
Willem-Alexanderplein 4
Nijkerk

We zijn een groep jongeren in de leeftijd van 15-22 jaar. Alle jongeren zijn welkom, ook als je niet bij De Ark hoort of niet in Nijkerk woont. Ook als je niet gelooft óf twijfelt over het geloof, je bent van harte welkom.

Wat is ons doel?
Als je 15 bent of ouder dan geloof je niet meer omdat je ouders geloven. Dan is het tijd om eigen keuzes te maken. Het is ook de tijd om te gaan begrijpen wat er in de Bijbel staat en bovendien wil je je geloof kunnen uitleggen aan anderen. Daarbij helpen wij jou.
Daarnaast is het belangrijk dat je andere jongeren om je heen hebt, die in een vergelijkbare fase in hun leven zitten. We zien dat er veel vriendschappen ontstaan en we hebben een hoop gezelligheid met elkaar. Ook dat laatste is een doel.

Wat doen we met elkaar?
Door met elkaar de Bijbel te bestuderen, leren we wat erin staat en wat het betekent. De eerste twee jaar (15 en 16 jarigen) krijg je vooral veel uitleg over de Bijbel en het geloof. Daarna ga je onder begeleiding meer zelf ontdekken en ook leren om over je geloof en de Bijbel te vertellen. Dat is ongeveer de helft van wat we doen. De andere helft hebben we het gewoon gezellig of doen we iets ontspannends, zoals sporten, (gekke) spellen en samen eten. Verder gaan we één keer per jaar een weekend weg.

Waarom zou jij meedoen?
Jij bent belangrijk. We zijn oprecht geïnteresseerd in jou. We willen naar je luisteren en je helpen om je te ontwikkelen. Het gaat ons er niet om jou te laten denken zoals wij denken en te laten geloven wat wij geloven. We willen je stimuleren om zelfstandig je weg met God te vinden. Daarbij gaat het vooral om een persoonlijk contact en een intieme relatie met God. God wil jou Zijn hart laten zien. Als je daarnaar verlangt of daarin geïnteresseerd bent, dan heb je een goede reden om met ons mee te doen.

Waar vind je ons?
We hebben een eigen ruimte in ‘De Kubus’, Stationsweg 4 in Nijkerk.

Wanneer komen we bij elkaar?
Op vrijdagavond vanaf 20:00 uur. Inloop al vanaf 19:45 uur. (met uitzondering van de vakanties).

Hoe kun je contact met ons krijgen?
We hebben een speciaal emailadres: jeugd@de-ark-nijkerk.nl.


Locatie
De Kubus
Willem-Alexanderplein 4
Nijkerk