Seksuele ontwikkeling en opvoeding 0-12 jaar

Dinsdagavond 13 oktober was er een avond georganiseerd over relaties en seksualiteit in Bijbels perspectief.
Datum13-10-2020
SprekerWietske Noordzij
De spreekster was Wietske Noordzij van 'Raise-up'. Zij is ontwikkelingspsycholoog en enthousiast over de Bijbel en alles wat we daaruit kunnen leren. Zij heeft ons gepassioneerd laten zien hoe vaak het in de Bijbel gaat over relaties en seksualiteit. Zij liet zien hoe belangrijk God dit vindt; zo belangrijk, dat Hij het beeld van het huwelijk gebruikt om zijn relatie met Zijn volk aan te duiden. Zij liet ons zien hoe belangrijk het is om vanuit die Bijbelse basis en bijbehorende principes te denken, te praten, te handelen. Onze kinderen hebben hierin ons voorbeeld en ons onderwijs nodig. Het is goed om je te realiseren dat seksualiteit niet los te maken is van relatie en dat wij onze kinderen dus vooral ook veel moeten leren over het aangaan en onderhouden van relaties.
Ook hebben we veel geleerd over de verschillende fases in de kindertijd: wat is normaal, wat zijn cruciale elementen, wat kun je verwachten en wat kun je je kinderen in die verschillende fases bieden.
Het was een mooie, open avond waarin alle ruimte was voor vragen. Ook waren er veel boeken over dit onderwerp om te bekijken en te kopen.

Gerelateerde preken

Huwelijk & Gezin studie
Seksuele ontwikkeling en opvoeding 12+
Serie: Huwelijk & Gezin studie
24-11-2020 | Wietske Noordzij en Erik Smit

[ Toon alles van de serie "Huwelijk & Gezin studie" | Toon meer van Wietske Noordzij ]