Seksuele ontwikkeling en opvoeding 12+

Dinsdagavond 24 november was de tweede avond georganiseerd over opvoeden rond seksualiteit in Bijbels perspectief. De sprekers waren Wietske Noordzij en Erik Smit van 'Raise-up'.
Datum24-11-2020
SprekerWietske Noordzij en Erik Smit

De eerste avond was gericht op ouders van kinderen in de leeftijd van 0 – 12. Deze tweede avond was gericht op ouders van jongeren van 12 jaar en ouder.

We hebben gekeken naar wat onze jongeren meekrijgen in de maatschappij als het gaat over seksualiteit. Dan zien we dat het erg gericht is op ‘als het maar goed voelt’ en niet op wat de Bijbel ons aanreikt. Hierin zien we de tactiek van satan terugkomen die hij vanaf het begin al gebruikte. Hoe leren we onze kinderen deze verleidingstactieken te en er weerstand aan bieden.

Een ander onderwerp was hoe om te gaan met seksuele beelden:
Bereid je kinderen voor op wat seksuele beelden, die je bewust (porno) of onbewust (reclames, sociale media) te zien krijgt, met je brein kunnen doen. Er werden praktische tips gegeven hoe je hier je tieners in kunt begeleiden. Opnieuw kwam de belangrijke rol die de vader hierin speelt naar voren.
Tot slot ging het over de vraag hoe je omgaat met grenzen. Welke grenzen stel je in de fysieke omgang met elkaar om te voorkomen dat je ongewild te vroeg seks hebt? Op welke manier kun je elkaar aan deze grenzen houden?

Evenals de vorige avond was deze avond heel leerzaam en inspirerend. Niet alleen voor ouders, maar ook voor mensen uit het onderwijs of het tiener- en jeugdwerk. Als je de hand-out van deze avond nog eens door wilt lezen, kun je mailen naar huwelijkgezin@de-ark-nijkerk.nl, dan sturen we je begeleidende hand-out toe.


Gerelateerde preken

Huwelijk & Gezin studie
Seksuele ontwikkeling en opvoeding 0-12 jaar
Serie: Huwelijk & Gezin studie
13-10-2020 | Wietske Noordzij

[ Toon alles van de serie "Huwelijk & Gezin studie" | Toon meer van Wietske Noordzij en Erik Smit ]